Одржани други и трећи Форум јавних набавки

Београд, 29.11.2019. године – Други и трећи по реду Форуми јавних набавки одржани су 27. и 28. новембра у Палати Србије, са циљем да се учесницима представе најзначаније новости тренутне реформе система јавних набавки у Србији. Догађај је организовала Управа за јавне набавке уз подршку Пројекта.

Наручиоци из средишњих државних органа су на форуму, у форми једнодневних обука, имали прилике да дискутују о Предлогу новог Законa о јавним набавкама који треба да крене са применом 01. јула 2020. године. Поред представљања Закона, учесници су прошли кроз показне вежбе и практични део рада на новом Порталу јавних набавки, где су имали прилике да се упознају са најважнијим функционалностима новог Портала.

Овај догађај представља веома корисну платформу за експерте у области јавних набавки за размену инфомација, ставова и мишљења у погледу најновијих решења у области јавних набавки.

Подсетимо, први Форум јавних набавки, одржан у мају прошле године, окупио је око 60 учесника на дводневној конференцији, на коме су домаћи и страни експерти имали прилике да поделе своја искуства.

Документа која се односе на ову радионицу могу се преузети овде:

Агенда

Презентације